23. 07. 2010.

Samoborke

22.07 Kratki skok u srce Istre: jedno od meni najdražih naših penjališta - kanjon Mirne. Uz dosad ispenjane smjerove ovog puta sredio sam Fiumanke (7a+), izuzetan dug i prevjesan smjer. Konačno sam dodao i jedan svoj smjer. U lijevom dijelu penjališta opremio sam i popeo Samoborke (6c), tako da Buzećanke i Fiumanke nebudu same.

18. 07. 2010.

Petzen

18.07 - U posljednje vrijeme skoro sva aktivnost Čujićevih je bila usmjeren na Bornina i Timonova natjecanja. I isplatilo se ! Dočekali smo natjecanje u Petznu za koje su se dugo spremali.
O svemu tome bilo je dosta riječi i pisanja no ovdje moram spomenuti da je onaj završni momenat došao dolaskom Staše Gejo ( 12 godina , pobjednica Arca , Petzena , Imsta - ispenjani smjerovi ocjene 8a+ ! ) i njezine obitelji na kratke pripreme. Toliko pozitivne energije se skupilo, nisam mogao prepoznati niti Bornu niti Timona . Trenirali su i po dva puta dnevno svaki dan, i nisu se žalili. Rezultati nisu izostali : Borna je konačno pokazao sav svoj talenat osvajanjem 1. mjesta u brzinskom penjanju, trećeg u boulderingu te šestog mjesta u leadu. Ukupno je bio drugi ! Ni u najoptimističnijim planovima na to nismo računali ! Timon je imao malo slabiji trenutak , nešto problema sa sudačkim odlukama te je bio ukupno 25. Sve je to u obojici učvrstilo motivaciju i jedva čekamo jesen te nastavak regionalnog kupa ( RCC ) u kojem Borna vodi u ukupnom poretku.
Što meni preostaje ? Tražiti rupe u vremenu ! Bježati na penjanje preko tjedna ili kad nema ničeg u Borninom i Timonovom programu. Posjetio sam neka interesantna penjališta u Austriji: Affenhimmel, Rosenbach te Goeltschah. Posebno su me oduševil ova dva potonja . Oba su konglomeratna sa odličnim smjerovima. Naročito Goeltschah je impresivan sa 30m dugim smjerovima odličnim za penjanje na pogled. Išlo je NP do 7a+.


Borna na postolju
Goeltschah

02. 07. 2010.

Tekme i penjanje

02.07. Nakon Arca već slijedeći vikend dečki su imali težinsku tekmu za Kup RH u Rijeci. Kao i uvijek dobra atmosfera i odlična organizacija. Borna i Timon tekmu su rutinski odradili te svaki u svojoj kategoriji osvojili prvo mjesto.

Za to vrijeme ja sam pokušavao uhvatiti nešto vremena za svoje penjanje pa sam tako u kanjonu Rječine ispenjao jedan 7b.

Malo smo penjali i na Pokojcu gdje sam se prisjećao "slavnih" dana Heretika , Svaroga i ostalih smjerova koje sam tamo napravio.

Produženi vikend iskoristili smo za penjanje u Vintjanu te meni uvijek dragom kanjonu Mirne gdje je Borna penjao smjerove do ocjene 7a . Ja sam na pogled popeo Buzećanke ( 7a ) te još jedan smjer ocjene 7a+ ( Night club ) . Ostalo je bilo mokro.
Ponovo sam se vratio i u Golobove pečine gdje sam penjao do ocjene 7c.
Kanjon Mirne
Dobro došli na blog penjačke obitelji Čujić / Welcome to the blog of the climbing family Čujić