26. 09. 2010.

Cocomo - prvi hrvatski 8a

29.09 navršava se točno dvadeset godina otkako sam na penjalištu Costiera kod Trsta ispenjao smjer Cocomo. Bio je to prvi hrvatski 8a. Za taj mi je uspon trebalo tada ravno trinaest odlazaka na to penjalište !

Judenburg

18,19.09.2010 Natjecanje Regionalnog kupa u Judenburgu - Austrija. 10 lead smjerova u dva dana. Borna i Timon odlični. Timon je popeo svih deset smjerova u regularnom dijelu . Malo je posustao u superfinalu no na raju i dalje odlično treće mjesto ! Borna nakon osam ispenjanih
smjerova peti, no i dalje vodeći u ukupnom poretku. Bravo !

12. 09. 2010.

Francuska 2010

12.09. Malo sa zakašnjenjem pišem o našem putovanju ovog ljeta. Izabrali smo jug Francuske kao destinaciju - koljevku sportskog penjanja. Na put smo krenuli s familijom Pečenec. Kako su klinci "pilali" da žele pravi bouldering najprije smo se zaustavili u odličnom bolder penjalištu Varazze kod Genove gdje su klinci penjali bouldere do težine Fb 6b. Zatim smo napravili kratku stanku u odličnom penjalištu Castelbianco nedaleko Finalea .
Prva francuska destinacija bilo je penjalište Chateauvert. Izvrstn ambijent, odlični smjerovi i čvrste ocjene . Odličan kamp , mir , prava idila...
No konačna i finalna destinacija bio je kanjon rijeke Tarn za kojeg kažu da je najbolje penjalište juga Francuske. Na putu do Tarna zaustavili smo se na rijeci Ardeche gdje smo penjali u penjalištu Chassezac. Tu su klinci još jedan dan bolderirali na odličnim parkurima. To su zapravo sektori sa označenim bolderima , gdje u nizu jedan za drugim penješ boldere sličnih teškoća i na kraju ispenješ cijeli jedan "smjer". Klinci su uspjeli ispenjati nekoliko parkura od kojih najteži nosi skupnu ocjenu D+.
Tu smo se zadržali dva dana i pravac Tarn. Predivan kanjon , odlična kvaliteta stijene a smjerovi fantastični. Vrlo pogodno za penjanje na pogled. Jedino treba paziti na dužinu užeta obzirom da su neki smjerovi dugi i po 40-50m. Sektora ima vrlo mnogo , pristup nije kompliciran. U blizini je rijeka u kojoj se može osvježiti a mi smo si priuštili i turu kajakom.
Usput smo obišli i neka interesantna mjesta poput znamenitog vijadukta Millau te templarskih dvoraca. Sve u svemu - vrhunsko putovanje.
Varazze
Chassezac

Chateauvert Tarn


Dobro došli na blog penjačke obitelji Čujić / Welcome to the blog of the climbing family Čujić