17. 01. 2011.

Paklenica

Čujić tim i dalje on the road ! Prvi dan proveli smo u Hramu. Borna i Timon napadaju svoje projekte. Vrijeme prohladno i vjetrovito, tako da sam ustvari ja prošao najgore osiguravajući jednog pa drugog.
Drugi dan Timon odlazi sa Rožmanima na grijanje u Crljenicu gdje penje nekoliko smjerova 6a i 6a+. Za to vrijeme Borna i ja uživamo u BWSC-u ( 6c+). To je Bornin najteži višedužinac do sada. Prolazi ga bez problema što me iako poznajem njegove sposobnosti zadivljuje. Vrijeme uspona koje smo ostvarili sasvim je solidno. BWSC tekma za prvi svibnja ? Otac i sin ? Hm , možda ?

09. 01. 2011.

Praznici - dio drugi / Imst

09.01.2001 Drugi dio praznika proveli smo na pomalo neobičan način. Obzirom da Bornu ove godine očekuje velik broj kvalitetnih natjecanja ( Svjetsko prvenstvo ) odlučili smo se provesti nekoliko dana penjući u legendarnim dvoranama koje nude upravo takve smjerove kakvi se penju na tim velikim natjecanjima. Jedan smo dan penjali kod našeg Brune u Rosenheimu a zatim dva dana u dvorani u Imstu te dva dana u legendarnom Tivoliju u Innsbrucku. Najviše nas ja oduševio Imst sa smjerovima dužine i do 28 m ali i prevjesom od čak desetak metara - uistinu mega. Usput smo se malo i skijali te vozili na Alpine coasteru ( najdužem "šina-bobu" u Alpama) . U dvoranama smo dnevno provodili i do 4-5 sati. Rezime: Ovakav se trening ukoliko postoji jasan cilj - isplati

02. 01. 2011.

Praznici u Splitu

02.01.2011 Nakon dobrih treninga u prosincu te nekoliko nastupa na bolder natjecanjima ( Bornina pobjeda na Northland kupu u Grazu - kategorija hobby ) došlo je vrijeme i za prirodu. Bili smo u Kompanju ali obzirom da su smjerovi bili mokri nismo popeli ništa posebno.

Za Novu godinu uputili smo se u Split. Smjestili smo se u vrlo simpatičnom hostelu u centru Splita ( Guesthouse Split ). Prva dva dana uživali smo na Marjanu i napadali "klasike". Tu treba izdvojiti Bornin uspon u smjeru U2 ( iz druge ) ocjene 7b. Treći dan bivanja vozimo se na Biokovo na novi "hot spot" za boldering. Mjesto je lijepo, no do njega ima dosta lošeg makadama teko da sumnjam da će privući veći broj stranih ljubitelja bolderinga. Pridružili smo se Pulferovoj ekspediciji te ovećoj splitskoj grupi pod Kivelinom komandom. Dečki su u pravoj bolder maniri skakutali, padali , penjali a rezultat je Bornin uspon u smjeru Boulder mama ( Fb 6c+ ) te nekoliko lakših. Timon je uz Kivelinu pomoć također popeo neki mislim Fb5c .



Nakon bolderinga na redu je bio Trogir. Borna fleša neki 6c+ a sajta 6b i 6c. Ipak tog je dana junak Timon koji iz druge rješava svoj prvi 6c : Srebrni.



Zadnji smo dan ponovo uživali u suncu Marjana. Borna sajta Graciju ( 6c ) a fleša Carsko vino ( 7a ) dok Timon sajta neki 5c .

Sve u svemu uspješno odrađeni praznici u Splitu. Odlično društvo ( s nama je bio Filip Pečenec ) i tipično prekrasno vrijeme. A da , i ja sam nešto penjao : osim bolderinga, gotovo sve iste smjerove kao i Borna.






Dobro došli na blog penjačke obitelji Čujić / Welcome to the blog of the climbing family Čujić