21. 02. 2011.

Hermagor i ostalo



U međuvremenu nanizalo se još nešto paklenice i Kompanja ali prava se stvar dogodila u subotu 19.02. Otišli smo u Hermagor na Prvenstvo Koruške. Ja sam sudjelovao i u radu inicijativne skupine za ulazak penjanja u sastav igara Alpe jadran. Borna i Timon testirali su svoju trenutnu formu . U kvalifikacijama Timon pomalo zaspan i istječe mu vrijeme. Na karju 13. Nema veze , to je tek prvo i testno natjecanje.
Borna pak u novoj kategoriji - ulazno godište u Youth B. Nismo zanali što može očekivati, ali znali smo da je natreniran i u dobroj formi. Na kraju rezultat iznad očekivanja: 2. mjesto ! U finalu je zaostao samo jedan grif za starijim i iskusnijim slovenskim reprezentativcem Timom Unukom.

postolje
inicijativna skupina


11. 02. 2011.

Nadrenalin

10.02.2010 Kako se za vikend uglavnom moram baviti zihranjem Borne i Timona tako svoju šansu tražim preko tjedna. Kratak skok na Kompanj i rezultat je Nadrenalin ( 7b ) u prvom pokušaju. Za jednog starca neloše...

05. 02. 2011.

Paklenica ...opet

05.02. Ne sjećam se kad sam tokom siječnja i veljače toliko puta bio u Paklenici, no ova je zima što se toga tiče fenomenalna. Evo i danas prekrasno vrijeme bez vjetra. Dečki su odlučili da idemo u Hram napadati projekte. Borna se sa svojim uspješno nosi i mislim da kod slijedećeg dolaska smjer pada. No junak današnjeg dana bio je Timon. Ulazi u Gerovita na top rope i jednom pada u prvom pokušaju. Slijedeći puta ga prolazi bez pada. Pitam ga: Imaš li snage za novi pokušaj? Naravno, odgovorio je . U redu, kažem, ali nema smisla na top rope.
I tako je krenuo treći puta ali sada u vodstvu. Prolazi suvereno, tek potkraj mu za tren izlijetaju noge, no te smo scenarije trenirali u dvorani. Na kraju, Gerovit pada. Ima 7a ! Sa svojih 10 godina, sada je on najmlađi Hrvat sa ispenjanim smjerom te ocjene. Borna je imao 11 kad je ispenjao prvi 7a, također Gerovita. Ludilo! Pitam Timona, što dalje ? 7b i pobjeda u Svjetskom kupu , bio je odgovor ...
Dobro došli na blog penjačke obitelji Čujić / Welcome to the blog of the climbing family Čujić