28. 03. 2012.

Buzet i Klobuk

Kao pripremu za penjanje na Kalymnosu Borna i ja smo odradili vikend na Klobuku. To je dio Mosora na kojem splitski penjači uređuju novo penjalište. Izuzetno me fascinira obzirom na položaj i ljepotu smjerova. Odlične duge linije po zasiganoj stijeni. Prihvatljive teškoće smjerova ( naročito za mene ) . Penjali smo dva dana većinom na pogled do 7b. Naročito me se dojmila duga i ogromna siga Fantazista (7b) iako zasada na Klobuku nema lošeg smjera. Uglavnom vratit ćemo se ponovo i napraviti i nešto svoje ...
Zadnji vikend u ožujku proveo sam u Buzetskom kanjonu praveći nove smjerove u okviru bolting vikenda. Još jedno novo područje sa dosta potencijala na koje ću sigurno odlaziti raditi smjerove i penjati. Jednostavan pristup , lijep ambijent i stijena nude doata mogućnosti. Tokom vikend aopremljeno je 13 novih smjerova a ja sam od toga opremio 2 i nešto ispenjao. Ocjene su razne pa će materijala biti za svakoga.
Za to vrijeme Borna uredno trenira i priprema se za natjecanja i naravno Kalymnos.
Buzetski kanjon - novi sektor
Klobuk - Jugoslavija 7b+

06. 03. 2012.

Zima i ostalo

6.03. Duga i hladna zima je za nama. Bolje da taj period što prije zaboravimo. Samo par dana nakon što je popeo 8b Borna je ozlijedio palac i morao je mirovati skoro mjesec i pol dana.

Ja sam iskoristio tu pauzu za svoje penjanje te sam opremio i popeo nekoliko smjerova u Zimskom sektoru Buzetskog kanjona koje sam u posljednjih dva mjeseca često posjećivao. Ponovio sam i neke smjerove poput Harder than your husband ( 7c ) i The King ( 7c/c+ ). Što se opremanja tiče zaspitao sam 12 novih smjerova i sve ih popeo osim jednog koji će bit malo teži pa mi treba još malo treninga.

Borna je nakon ozljede marljivo trenirao te je skupio nekoliko dobrih natjecanja za BLOK ligu gdje se vrlo ravnopravno nosio sa našim najboljim seniorskim bolderašima ( 3. mjesto BLOK u PCZ , 6. mjesto Fothia open ). Za nama su i dva natjecanja Regionalnog kupa ( 4. mjesto Hermagor, 3. mjesto Radovljiica ). Sve u svemu naznaka dobre sezone. Sad nas očekuje period penjanja u prirodi a zatim sva sila natjecanja za Europski juniorski kup.
Buzet - zimski sektor
Borna Hermagor RCC
Dobro došli na blog penjačke obitelji Čujić / Welcome to the blog of the climbing family Čujić