06. 08. 2012.

Ljeto ...

Za mlade penjače ljeto je sezona natjecanja, a za nas roditelje mladih penjača to isto ljeto je sezona vožnje na ta ista natjecanja...Po povratki iz Francuske nije prošlo mnogo vremena a već je na redu bilo novo natjecanje: Alpe adria igre. Od ove godine u sastavu tih, na Olimpijske igre nalik regionalnih igara nalazi se i Sportsko penjanje. Uz pomoć Olimpijskog odbora tamo odlazi i naša ekipa. I Borna je u satavu. Natupio je u sve tri discipline i zauzeo je solidne plasmane dok je u brzinskom penjanju osvojio zlatnu medalju. Nakon igara koje su održane u Furstenfeldu u Austriji produžavamo za Linz na Evropsko natjecanje za mlade. Tu Borna ostvaruje svoj najbolji plasman: 14 mjesto !
Odmah po igrama pravac Paklenica na radni odmor: red kupanja , red treninga. Vrućine su velike ali nedamo se. U par dana Borna rješava Cigu  8a, ( sec go ), Winettoa 8a, Aglaiu 8a+ ( sec go ) te Compadrese 8a/a+. Bilo je još ponekih uspona i projekata ali o tome kad dođe vrijeme.
Nakon Paklenice odrađeno je nekoliko treninga u Sloveniji te pravac Argentiere na bolder Evropsko omladinsko natjecanje. Prati nas i Timon koji je u zadnje vrijeme ponovo počeo sa kvalitetnim treningom. Od natjecanja smo očekivali više i bolji plasman od osvojenog 22. mjesta . Druge godine će valjda biti bolje. Na kraju Borna je 18. u ukupnom poretku što nije tako loše.
Umorni od velike vrućine i malo nagriznute motivacije mijenjamo plan te se vraćamo doma. Usput smo stali u velebnoj dvorani King Rock u Veroni da odradimo trening leada.



Samo dva dana pauze u Zagrebu i pravac Imst na posljednje Evropsko natjecanje prije svjetskog prvenstva u Singapuru. Na putu se zaustavljamo u dvorani The Rock kod Spitalla te u Worglu u novoj velikoj dvorani. Imst nas dočekuje s kišom, nao kuhinja naše mame Sanje i njezine palačinke olakšavaju nam treninge. Odrađujemo ih u dvorani u Imstu te na obližnjem vrlo prevjesnom penjalištu Gotterwandl. Sama tekma je bila odrađena tipično austrijski: organizacija slabija nego u Francuskoj. Konkurencija velika, svi su tu , svi prave zadnje provjere prije Svjetskog prvenstva. Na sam dan natjecanja kiša ometa happening ali što je tu je. Borna nastupa u vrlo brojnoj konkurenciji: 48 natjecatelja. Zauzima 21. mjesto. Dobro je no još ima mjesta za napredak. Sada slijede treninzi sa Slovencima u Beču i Mitterdorfu pa konačno Singapur ! Što će biti vidjet ćemo ...
Dobro došli na blog penjačke obitelji Čujić / Welcome to the blog of the climbing family Čujić