18. 07. 2010.

Petzen

18.07 - U posljednje vrijeme skoro sva aktivnost Čujićevih je bila usmjeren na Bornina i Timonova natjecanja. I isplatilo se ! Dočekali smo natjecanje u Petznu za koje su se dugo spremali.
O svemu tome bilo je dosta riječi i pisanja no ovdje moram spomenuti da je onaj završni momenat došao dolaskom Staše Gejo ( 12 godina , pobjednica Arca , Petzena , Imsta - ispenjani smjerovi ocjene 8a+ ! ) i njezine obitelji na kratke pripreme. Toliko pozitivne energije se skupilo, nisam mogao prepoznati niti Bornu niti Timona . Trenirali su i po dva puta dnevno svaki dan, i nisu se žalili. Rezultati nisu izostali : Borna je konačno pokazao sav svoj talenat osvajanjem 1. mjesta u brzinskom penjanju, trećeg u boulderingu te šestog mjesta u leadu. Ukupno je bio drugi ! Ni u najoptimističnijim planovima na to nismo računali ! Timon je imao malo slabiji trenutak , nešto problema sa sudačkim odlukama te je bio ukupno 25. Sve je to u obojici učvrstilo motivaciju i jedva čekamo jesen te nastavak regionalnog kupa ( RCC ) u kojem Borna vodi u ukupnom poretku.
Što meni preostaje ? Tražiti rupe u vremenu ! Bježati na penjanje preko tjedna ili kad nema ničeg u Borninom i Timonovom programu. Posjetio sam neka interesantna penjališta u Austriji: Affenhimmel, Rosenbach te Goeltschah. Posebno su me oduševil ova dva potonja . Oba su konglomeratna sa odličnim smjerovima. Naročito Goeltschah je impresivan sa 30m dugim smjerovima odličnim za penjanje na pogled. Išlo je NP do 7a+.


Borna na postolju
Goeltschah

Nema komentara:

Dobro došli na blog penjačke obitelji Čujić / Welcome to the blog of the climbing family Čujić